ATP Vojvodina traži naplatu

Izvor: B92, 07.Mar.2013, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ATP Vojvodina traži naplatu

Novi Sad -- Preduzeće ATP Vojvodina predalo je zahtev Privrednom sudu za prinudnu naplatu potraživanja prema presudi koja je doneta u sporu protiv Grada Novog Sada.

"O tom predlogu sud će odlučiti u roku od pet dana. Glavnica potraživanja tužilaca iznosi 1,33 miliona dinara, sa odgovarajućom zakonskom kamatom, tako da je ukupan iznos koji ATP Vojvodina treba da naplati oko 1,5 milijardi dinara", rekao je za radio Novi Sad zastupnik tog preduzeća Dragan Zjalić.

Zastupnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ATP Vojvodine zvanično su podneli i zahtev za naplatu štete zbog petnaestomesečnog nefunkcionisanja međumesne autobuske stanice, a šteta je procenjena na 250.000 evra mesečno.

ATP Vojvodina je ovim povodom pre nedelju dana podnela novu tužbu protiv Grada, a ukoliko Grad ne prihvati vansusdsko poravnanje ući će u novi sudski spor sa tim preduzećem.

Privredni apelacioni sud doneo je sredinom februara odluku da je Grad Novi Sad dužan da sa 1,33 milijardi dinara obešteti ATP Vojvodina u sporu oko izgradnje nove autobuske stanice.

Sud je ocenio da Grad nije uvažio tadašnji Generalni urbanistički plan, kojim je predviđeno da sadašnja Međumesna autobuska stanica treba da postane prigradska, a da se nova izgradi na placu ATP Vojvodina.

Gradske vlasti u Novom Sadu ocenile su kao "pogrešnu" odluku poverilaca ATP Vojvodina da prinudno naplate sredstava sa računa Grada i poručile da treba sačekati da se završi postupak revizije koju je Grad pokrenuo pred Vrhovnim kasacionim sudom.

ATP Vojvodina ima oko 720 stečajnih poverilaca. Oko 500 poverilaca su bivši radnici, a preostalih 220 čine preduzeća, među kojima su i banke kod kojih se ATP Vojvodina svojevremeno kreditno zadužila.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ATP Vojvodina predala zahtev za prinudnu naplatu

Izvor: Beta, 07.Mar.2013

NOVI SAD, 7. marta 2013. (Beta) - Preduzeće ATP Vojvodina predala je zahtev Privrednom sudu za prinudnu naplatu potraživanja prema presudi koja je doneta u sporu protiv Grada Novog Sada, potvrdio je Radiju Novi Sad zas..

Nastavak na Beta...

ATP Vojvodina predala zahtev za prinudnu naplatu

Izvor: Danas, 07.Mar.2013

Advokat ATP Vojvodine predao je juče zahtev Privrednom sudu za prinudnu naplatu potraživanja prema presudi koja je doneta u sporu protiv Grada Novog Sada.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.