ASANŽ IZLAZI IZ ZATVORA? Važni pregovori u toku, osnivač Vikiliksa na korak do SLOBODE! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Mar.2024, 22:09

ASANŽ IZLAZI IZ ZATVORA? Važni pregovori u toku, osnivač Vikiliksa na korak do SLOBODE! (VIDEO)

Pravna bitka duža od 13 godina
Ministarstvo pravde Sjedinjenih Američkih Država razmatra da li da dozvoli Džulijanu Asanžu da se izjasni krivim po smanjenoj optužbi za pogrešno rukovanje poverljivim informacijama, navode ljudi upoznati u dešavanja, otvarajući mogućnost dogovora koji bi na kraju mogao da rezultira njegovim puštanjem iz britanskog zatvora.
Asanž, osnivač Vikiliksa, vodi dugotrajnu pravnu bitku sa britanskom vladom kako bi izbegao izručenje SAD, a sud trenutno razmatra da li da dozvoli poslednju žalbu 52-godišnjaka. Nakon što su ga optužili 2019. godine, pripadnici britanske policije su ga uhapsili i od tada se nalazi u londonskom zatvoru, piše Vol Strit Džurnal....

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.