ARKANOVE PROVOKACIJE! Ispod tribine Obilića nalaze se kosturi - ovako je potkačio navijače

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2021, 16:53

ARKANOVE PROVOKACIJE! Ispod tribine Obilića nalaze se kosturi - ovako je potkačio navijače

Crvenoarmejci su, naime, Nemce, koje su držali u školi "Vojislav Ilić", 19. oktobra 1944. u grupama izvodili i streljali.

Ispod Južne tribine stadiona Obilić, kako navode neki istorijski izvori, nalaze se kosturi najmanje 500 ubijenih nemačkih ratnih zarobljenika iz Štetnerove grupe.

Očevidac masovnog streljanja, kako je pričao za medije, bio je i pokojni Predrag Cune Gojković, koji je tada imao 12 godina. Streljani Nemci su zatrpani zemljom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Zanimljivo je da je ova istorijska okolnost bila poznata i Željku Ražnatoviću Arkanu, vlasniku kluba Obilić, koji je, prema nekim svedočenjima, 1997. kada ga je delegat pred utakmicu Obilić-Bajern iz Minhena pitao: "Gde ćemo njihove navijače?", lupio nogom po zemlji i rekao:

- Oni su već ovde.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.