ARAPSKA DRŽAVA USVOJILA OŠTAR ZAKON: Ko posluje sa Izraelom, preti mu smrtna kazna!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2022, 13:11

ARAPSKA DRŽAVA USVOJILA OŠTAR ZAKON: Ko posluje sa Izraelom, preti mu smrtna kazna!

Zakon je usvojen sa 275 glasova "za", u parlamentu od 329 poslanika

Irački poslanici su usvojili zakon kojim se kriminalizuje svaka normalizacija ili odnosi, pa i poslovni, sa Izraelom. U zakonu se kaže da je kršenje kažnjivo smrtnom kaznom ili doživotnom robijom, preneo je AP.

Zakon je u četvrtak usvojen sa 275 glasova "za", u parlamentu od 329 poslanika. Poslanici su rekli da je zakon "pravi odraz volje naroda".

Nakon usvajanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stotine ljudi se okupilo u centralnom Bagdadu, uzvikujući antiizraelske parole. AP dodaje da nije jasno kako će zakon biti sproveden, s obzirom na to da Irak nije priznao Izrael od njegovog osnivanja 1948. godine i dve zemlje nemaju diplomatske odnose.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.