ARAPI STIŽU NA MARS: Ujedinjeni Arapski Emirati rešeni da osvajaju svemir (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2020, 20:00

ARAPI STIŽU NA MARS: Ujedinjeni Arapski Emirati rešeni da osvajaju svemir (VIDEO)

UAE imaju mlad satelitski program i teže razvoju sopstvene svemirske industrije oslonjene na svoju privredu i naučna dostignuća

"Arapi stižu na Mars" moto je kratkog dokumentarca koji pokazuje dostignuća programa koji bi kako se veruje od 15. jula trebalo da osvoji Crvenu planetu.

Amerikancima koji su još pre pola vaka osvajali Mesec dok smo mi osvajali svetsko košarkaško zlato, i Kinezima, koji su za ovu godinu njavili jednu misiju - u svemiru ovih dana pridružiće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se i letelica Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Orbiter Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) naziva "Al Amal" što u prevodu znači "Nada" biće "prva raketa" jedne arapske država koja će postaviti artefakt do planete Mars.

.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.