ARAPI NAPALI DEVOJKE U CENTRU SARAJEVA: Vukli su me, nisu mi dali da izađem iz trole, vikala sam i tražila pomoć

Izvor: Telegraf.rs, 03.Nov.2016, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ARAPI NAPALI DEVOJKE U CENTRU SARAJEVA: Vukli su me, nisu mi dali da izađem iz trole, vikala sam i tražila pomoć

Studentkinja (24) Poljoprivrednog fakulteta UNSA povređena je, nakon što su je u sredu, kako tvrdi njena majka, napala dvojica Arapa u Sarajevu.

U izjavi za Klix.ba Azra H. je kazala kako se pokušaj otmice dogodio oko 13:15 na tramvajskoj stanici Skenderija.

- Ona je bila sa drugaricom. Vraćale su se sa fakulteta. Prišli su im s leđa i jedan je stavio svoju ruku na njenu koja se nalazila na rukohvatu. Izvukli su je iz tramvaja i tokom opiranja pocepali su joj džemper, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << a ima i modrice po rukama. Pomogla su joj dvojica mladića iz Breze - kazala je za Klix.ba potresena majka.

Medina Fatić i Jasmina Filipović, studentkinje Fakulteta zdravstvenih studija, su devojke koje su fizički napala dvojica mladića iz Kuvajta. Nesrećne devojke doživele su veliki šok zbog nasrtaja Kuvajćana, a prema njihovim rečima, od premlaćivanja su ih spasili putnici u trolejbusu.

Foto: Tanjug/FENA /Alma Pašić

Kako su rekle "Avazu", njih dve su primetile mladiće još dok su bile u tramvaju i pretpostavljaju da su ih pratili do trolejbuskog stajališta.

- Oni su došli na trolejbusku stanicu i pokušavali su da kontaktiraju s nama, obraćajući nam se na engleskom jeziku. Mi smo im govorile da ne znamo engleski, misleći da će nas ostaviti na miru, jer nismo želele da pričamo s njima s obzirom na to da su nam bili nepoznati – kazala je Fatić za "Avaz".

Ali, nasrtljivi mladići nisu odustajali, a naročito su se naljutili kada je trolejbus došao i kada su Jasmina i Medina zakoračile da uđu unutra.

- Prilikom ulaska unutra počeli su naglo da me vuku za rukav jakne i za ruku. Zaista su jako trzali... Ljudi koji su bili u blizini mene, vikali su: "Nedajte da je izvuku vani!" Jasmina je utrčala u trolejbus na druga vrata i vikala je: "Zovite policiju!" Oni su od nas tražili mobilni telefon, tvrdeći da smo im ga mi ukrale, što me je zaprepastilo – pojasnila je Fatić.

Foto: Tanjug/Fena/Almir Razić

Medina se borila da se iščupa od nasrtljivih Kuvajćana, a na svu sreću, pomogao im je i vozač trolejbusa, kao i nekoliko žena koje su bile unutra.

Službenici MUP KS, izašli su po prijavi na mesto događaja i obavili su uviđaj. Dvojica muškaraca su privedena i saslušana, te će protiv njih biti podnesen izveštaj zbog narušavanja javnog reda i mira.

Prema informacijama iz MUP KS, došlo je do nesporazuma. Strani državljani su shvatili da im je neko u tramvaju ukrao mobilni telefon i mislili su da su za to krive studentkinje, te su ih navodno pokušali zadržati dok policija nije došla zbog čega su nastale povrede na Medininoj ruci.

Medini je ukazana pomoć na KUM KCUS, jer je prema rečima majke doživela šok.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

ARAPI NAPALI STUDENTKINJE U SARAJEVU: Nasrnuli na njih na trolejbujskoj stanici, jedva se spasile

Izvor: Kurir, 03.Nov.2016

...Nesrećne devojke doživele su veliki šok zbog nasrtaja Kuvajćana, a prema njihovim rečima, od premlaćivanja su ih spasili putnici u trolejbusu..Veliki šok..Kako su juče ispričale, njih dve su primetile mladiće još dok su bile u tramvaju i pretpostavljaju da su ih pratili do trolejbuskog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.