APSOLUTNO NEPRIJATELJSKI ČIN! Dodik osudio crnogorsku rezoluciju o Srebrenici, takvo nešto ni u BiH nije izglasano!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2021, 13:29

"APSOLUTNO NEPRIJATELJSKI ČIN!" Dodik osudio crnogorsku rezoluciju o Srebrenici, takvo nešto ni u BiH nije izglasano!

Dodik smatra da se na ovaj način Crna Gora meša u unutrašnje stvari BiH

Odluku Skupštine Crne Gore o rezoluciji o Srebrenici doživljavam apsolutno kao neprijateljski čin, rekao je Milorad Dodik, srpski član i presedavajući Predsedništva BiH.

Dodik je naglasio da je neshvatljivo da crnogorski Parlament izglasa rezoluciju o Srebrenici, a da to nije još uvek prošlo u BiH.

- Ako Parlamentarna skupština BiH nije donela sličan dokument, onda se postavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pitanje zašto je to uradila Crna Gora, i postavlja se pitanje da li je to akt mešanja u unutrašnje stvari. Ako politika BiH nije mogla da dođe do konsenzusa o tom pitanju, kako je moguće da oni imaju pravo o tome da pričaju. Da li je to pranje njihove savesti - naglasio je Dodik.

Dodik je istakao da je to bila nepotrebna priča.

- Skupština Crne Gore ništa nije dokazala oko Srebrenice, ali je dokazala da je u kontinitetu protiv Srba i antisrpska. Doživljavam to apsolutno kao neprijateljski čin i ja ću znati da se odnosim prema njima i prema njihovom stavu o tome, kao i prema toj Crnoj Gori koju ta većina čini - istakao je Dodik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.