APRIL SE PRETVORIO U SEPTEMBAR! Ciklon sa Jadrana bliži se Srbiji - objavljena detaljna prognoza za sledeću nedelju

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2021, 21:54

APRIL SE PRETVORIO U SEPTEMBAR! Ciklon sa Jadrana bliži se Srbiji - objavljena detaljna prognoza za sledeću nedelju

Ponovo nestabilno vreme pred nama

Danas je u Srbiji bio pravi prolećni dan, pa su mnogi građani iskoristili prvo lepo vreme posle popuštanja mera, da provedu u prirodi. Sudeći po najavama meteorologa, takvo vreme neće se dugo zadržati. Evo prognoze za naredne dane.

U Beogradu u nedelju pre podne pretežno sunčano i toplo, a posle podne biće promenljivo oblačno, uz uslove za pljukove. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar. Minimalna temperatura >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 7°C, maksimalna dnevna 21°C.

Podsetimo, meteorolog Đorđe Đurić najavio je loše vreme u Srbiji tokom sledeće nedelje zbog ciklona koji nam dolazi sa Jadrana.

U ponedeljak sunčano ili umereno oblačno i veoma toplo. Maksimalna temperatura od 20 do 24°C. U utorak na severu i zapadu nešto svežije i promenljivo oblačno, uz pojačan severozapadni vetar, a na jugu i istoku i dalje veoma toplo.

Posle podne i uveče u severnim i zapadnim, a u toku noći i u ostalim predelima Srbije jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura od 16°C na severozapadu do 24°C na jugoistoku Srbije. U sredu oblačno i osetno svežije sa kišom, na planinama sa snegom. Duvaće jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura od 6°C na severu i zapadu do 12°C na istoku i jugoistoku Srbije.

U četvrtak promenljivo oblačno i prohladno sa kišom, na planinama sa snegom, uz jak severozapadni vetar. Tokom dana sa severa razvedravanje. Maksimalna temperatura od 6°C na jugoistoku do 12°C na sveveru Srbije.

U Beogradu u ponedeljak sunčano i veoma toplo, povremeno uz umerenu oblačnost. Maksimalna temperatura do 24°C. U utorak promenljivo oblačno, krajem dana i tokom večeri i noći sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura do 20°C. U sredu oblačno i osetno svežije sa kišom, uz jak severozapadni vetar. U četvrtak razvedravanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.