APEL URODIO PLODOM! Hrvatski ministar zdravlja SMENIO celo rukovodstvo bolnice!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2020, 15:38

APEL URODIO PLODOM! Hrvatski ministar zdravlja SMENIO celo rukovodstvo bolnice!

Ministar Beroš saopštio je ovu odluku na današnjoj pres konferenciji

Pisma hrvatske lekarke i medicinske sestre iz zagrebačke bolnice Dubrava koja se nalazi u tamošnjem kovid-sistemu urodio je plodom!

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je danas da je vlada imenovala novo Upravno veće KB Dubrave nekon što je zdravstvena inspekcija utvrdila propuste u toj bolnici. Novo upravno veće, prema rečima ministra, odlučiće i o eventualnoj smeni direktora >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << te bolnice Srećka Marušića.

Zdravstvena inspekcija upućena je u ovu ustanovu nakon što je pismo lekarke iz te bolnice o uslovima u kojima borave bolesnici koji su ostajali bez svojih obroka, a neki od njih i danima ležali goli bez da im je pružena bilo kakva pomoć, potreslo hrvatsku javnost.

Ubrzano nakon njenog pisma, usledilo je još jedno u kojoj je medicinska sestra zaposlena u istoj bolnici progovorila o haosu koji vlada, zavapivši da je "humanost nestala".

Ministar Beroš je rekao da je inspekcija poslata zbog "neodgovarajuće razine komunikacije između uprave bolnice i koordinatora za bolničko lečenje kovid pozitivnih", indirektno potvrđujući da je ovo kulminacija prepiske lekarke i medicinske sestre sa tamošnjim medijima. Potvrdio je i da je dobio molbu da reaguje zbog dešavanja u toj bolnici.

- Dnevno se prima 30-40 pacijenata, ako zakasni neki obrok, ja se izvinjavam, ali to je moguće - rekao je Beroš.

- Vreme je da Dubrava zaplovi punim jedrima - dodao je ministar.

Ministar je istakao, između ostalog, da lokdaun i policijski čas u ovom trenutku nisu opcija za Hrvatsku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Nakon ŠOKANTNIH PISAMA DOKTORA, vlada smenila upravni odbor zagrebačkog KB Dubrava

Izvor: Blic, 29.Okt.2020

Hrvatska vlada smenila je danas Upravni odbor KB Dubrava, nakon što je Inspekcija Ministarstva zdravlja utvrdila propuste u radu te medicinske ustanove.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.