APEL: Stiže prva pomoć za malog gladnog Čedu

Izvor: Kurir, 10.Feb.2014, 07:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

APEL: Stiže prva pomoć za malog gladnog Čedu

NOVI SAD - Stiže pomoć...

Mali Čeda, koji ima svega dve godine i koji živi u delu napuštene zgrade u samom centru Novog Sada, u Šafarikovoj 20, s mamom Jovankom Nukić (33) i tatom Stefanom Nikolićem (41), u nepodnošljivim i za život teškim uslovima, juče je, kad je video svoju fotografiju u našem listu, bio srećan.

- Ništa mu nije jasno. Pita se šta će njegova slika u novinama. Kad bi znao, bilo bi mu teže, kao što je meni i suprugu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Preplakala sam ceo dan dok sam gledala njega kako je srećan što vidi sebe u novinama. Neka je bar na taj način on srećan - priča plačući majka Jovanka.

Redakciji se javilo mnogo ljudi sa željom da pomognu malom Čedi. Nažalost, mama i tata nemaju žiro račun, a problem je što nemaju dokumenta.

- Pokušavali smo da dobijemo lične karte, barem muž ili ja. Međutim, ne možemo jer nemamo adresu stanovanja, a ni izvod ni državljanstvo. Komšija Deki bi nam platio da izvadimo lične karte. Pokušavali smo nekoliko puta. Nije mi jasno kako neki beskućnici mogu da dobiju, a mi ne možemo - kaže mama Jovanka i dodaje da zahvaljuje svim ljudima koji su se odmah posle prvog teksta javili kako bi im pomogli.

Dejan Nestorović, direktor NVO „Sigurna pozicija“, kaže da već danas iz Australije stiže novčana pomoć za malog Čedu. Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, obećao je da će posetiti malog Čedu.

- Čuo sam se s gradonačelnikom i on je rekao da će razgovarati sa svojim najbližim saradnicima i da će čim nađe rešenje, posetiti malog Čedu - kaže Nestorović.

(S. S. - D. T.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.