Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Nov.2014, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

APEK: Regionalna zona protoka robe

Lideri azijsko-pacifičkih zemalja, okupljeni u Pekingu na samitu, usvojili su plan za formiranje regionalne zone slobodnog protoka robe, saopštio je kineski predsednik Si Đinping.

"Na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEK) dogovorili smo se o mapi puta kojom se predviđa formiranje Zone slobodonog protoka robe u azijsko-pacifičkom regionu", rekao je Si govoreći o toj inicijativi, kojoj je Peking dao snažnu podršku.

Si je ocenio da je usvajanje plana o slobodnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << razmeni "istorijska etapa, u procesu koji bi trebalo da dovede do integracije regionalnih ekonomija". 

Kina se zalaže za azijsko-pacifičku ekonomsku saradnju, dok se predsednik SAD Barak Obama zalaže za sporazumom o transpacifičkom partnerstvu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Na samitu APEK u Pekingu usvojen plan o regionalnoj zoni slobodne trgovine

Izvor: Blic, 11.Nov.2014

Na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC), koji je u Pekingu okupio najveće svetske lidere, danas je usvojen plan uspostavljanja široke zone slobodne trgovine u tom regionu, saopštio je na kraju samita njegov domaćin, kineski predsednik Sji Đinping...Lideri su na samitu APEC usvojili...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.