AP: Vozač kamioneta  Nemac s mentalnim problemima

Izvor: B92, 07.Apr.2018, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AP: Vozač kamioneta " Nemac s mentalnim problemima

Vlasti ne veruju da iza udesa kombija u Minsteru, kojom prilikom su dve osobe poginule, stoje teroristički motivi, navodi "Zidojče cajtung".

AP javlja da se veruje da je vozač kombija bio sredovečni Nemac sa mentalnim problemima. Agencija dodaje da je u toku pretres stana vozača kombija u potrazi za eksplozivnim napravama.

Nemački zvaničnici još uvek ne znaju šta bi mogao da bude motiv napada, u kojem su tri osobe poginule, a 20 povređeno.

Očevici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tvrde da je više počinilaca pobeglo iz kombija sa lica mesta, a te navode proverava policija. Prema rečima portparola policije Andreasa Bodea, šest od 20 povređenih nalazi se u kritičnom stanju.

Identitet vozača, dodao je, još nije poznat, a kako prenosi AP on je nakon sudara izvršio samoubistvo. Bode je rekao da je još rano govoriti o mogućim motivima vozača.

Policija je putem Tvitera stanovnicima Minstera poručila da izbegavaju deo grada gde se incident dogodio.

Bode je precizirao da je vozač uleteo kombijem u ljude koji su, po prolećnom danu, sedeli ispred paba "Kipenkerl" u istorijskom centru grada.

Policija je, takođe, saopštila da je u kombiju pronađen "sumnjiv predmet" koji se proverava da bi se utvrdilo da li je opasan.

Snimci nemačke televizije prikazali su kordon u uskoj ulici, kao i desetine vozila hitne pomoći koja čekaju u blizini, a helikopteri su nadletali taj deo grada.

Bezbednosni izvori ranije su saopštili da su okolnosti incidenta takve da se ne može isključiti mogućnost da se radi o napadu, prenosi Rojters.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

(VIDEO) OTKRIVENI MOTIVI MONSTRUMA IZ MINSTERA: Nije teroristički napad, evo zašto je nemilice gazio ljude

Izvor: Kurir, 07.Apr.2018

Vlasti ne veruju da iza današnjeg udesa kombija u Minsteru, kojom prilikom su tri osobe poginule, stoje teroristički motivi, navodi "Zidojče cajtung".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.