AP: Pripadnici vojske sistematski silovali žene

Izvor: B92, 11.Dec.2017, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AP: Pripadnici vojske sistematski silovali žene

Oružane snage Mjanmara sistematski su silovale žene muslimanske manjine Rohindža, prenela je agencija AP.

AP je uzela izjave 29 žena koje su pobegle u susedni Bangladeš.

Američka agencija je navela da je odvojeno uzimala izjave od žena iz različitih sela u Mjanmaru a koje sada žive u nekoliko izbegličkih kampova u Bangladešu.

Agencija dodaje da su njihove priče slične dok je vojska demantovala da su njeni pripadnici silovali žene te muslimanske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << manjine.

AP koji je preneo deo njihovih izjava, dodao je da su te žene u početku prihvatile da im budu saopštena imena ali su na kraju odustale u strahu da ih ne ubije vojska ili članovi porodice.

Prema podacima UN, više od 600.000 Rohindža izbeglo je u susedni Bangladeš od avgusta, bežeći od kampanje koja je usledila posle nekoliko pobunjeničkih napada na vojne i policijske punktove u Mjanmaru.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

AP: Snage Mjanmara sistematski silovale žene Rohindža

Izvor: Beta, 11.Dec.2017

Oružane snage Mjanmara sistematski su silovale žene muslimanske manjine Rohindža, prenela je danas agencija AP koja je uzela izjave 29 žena koje su pobegle u susedni Bangladeš.Američka agencija je navela da je odvojeno uzimala izjave od žena iz različitih sela u Mjanmaru a koje sada žive u nekoliko...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.