Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Mar.2016, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AOM: Napadi na KRIK organizovani i sprovode ih provladini mediji

Asocijacija onlajn medija (AOM) ocenila je danas da je serija napada na Mrežu za istraživanje kriminala i korupcije KRIK organizovana i da ih "već dva dana sprovode provladini mediji".

"Najnoviji medijski napadi počeli su gostovanjem urednika Informer u jutarnjem programu televizije Pink, a nastavili u današnjem izdanju Infomera. U tekstu 'Mafija udara na porodicu Vučić' ponovljene su optužbe na račun KRIK-a, po kojima navodno ovaj portal i njegov urednik Stevan Dojčinović >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pripremaju lažnu aferu o nekretninama porodice premijera", naveo je AOM.

U saopštenju nakon sastanka AOM, navodi se da posebno zabrinjava činjenica da je urednik Informera upućen u to šta KRIK trenutno istražuje, i da se zbog toga postavlja pitanje "curenja informacija" iz državnih organa.

"AOM postavlja pitanje državnim organima: ko je uredniku Informera Draganu Vučićeviću dao podatke i kako su te informacije došle do njega", piše u saopštenju.

AOM se pridružio i zahtevu Nezavisnog udruženja novinara Srbije, koji je upućen Ministarstvu unutrašnjih poslova, da se istraži da li pojedine informacije iz tekstova objavljenih u Informeru potiču iz državnih organa.

"Kako su te informacije došle do ovog tabloida i da li neko iz državnih organa prati i prisluškuje Dojčinovića i novinare portala KRIK.rs", navodi se u saopštenju.

AOM je podsetio i da se portal KRIK, član i jedan od osnivača AOM-a, konstantno nalazi na meti napada i kleveta, koje predvode mediji bliski izvršnoj vlasti, među koje su naveli Informer, Pink i Studio B.

"Sasvim je jasno da je cilj ovih napada gušenje medijskih sloboda i dezavuisanje istraživačkih centara koji otvaraju pitanja korupcije u samom vrhu vlasti", naveo je AOM.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.