ANU (15) SILOVALI BROJNI ZLOSTAVLJAČI: Kad je ostala trudna naterali je da učini nešto odvratno

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2021, 16:17

ANU (15) SILOVALI BROJNI ZLOSTAVLJAČI: Kad je ostala trudna naterali je da učini nešto odvratno

Ana je bila primorana da se uda za svog zlostavljača

Socijalni radnici u Bredfordu su "progledali kroz prste" kada je devojčica (15) bila prisiljena da se uda za svog zlostavljača i stupi u "islamski brak". Uprkos tome što tinejdžerka nije poreklom muslimanka, radnici koji je trebalo da je zaštite dozvolili su njenom "mužu" da je oženi nakon što zatrudni.

Prestravljena devojčica Ana ostala je u drugom stanju i, uplašena za svoj život, izvršiteljima se poverila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da će možda biti ubijena ako bude napustila svog "muža".

U gradu Zapadni Jorkšir su se pojavili detalji da deca u poslednje dve decenije trpe zlostavljanje i bivaju primorana na brakove. Ana je smeštena u dom kao tinejdžerka 2002. godine, ali je prema izveštaju odlazila je iz doma više od 70 puta. Otkrila je detalje zlostavljanja, uključujući silovanja poverljivoj službi za podršku devojkama uključenim u prostituciju, ali ništa nije prosleđeno policiji ili socijalnim radnicima.

Sledeće godine, kada je imala 15 godina, rekla je socijalnom radniku da je prešla u islam i udala se za svog starijeg azijskog "dečka" na ceremoniji prema šerijatskom zakonu.

U izveštaju se navodi da se čini da je s tim "složio" njen socijalni radnik koji je navodno prisustvovao ceremoniji i ocenio da će njen brak verovatno smanjiti rizike.

Zapanjujuće, uprkos tome što je zatrudnela, Ana je nakon pregleda zvanično smeštena kod roditelja svog zlostavljača kao štićenica, a porodica je čak dobijala dodatak za hraniteljstvo.

- Sa 14 godina bila sam verena da bih se udala, preuzimajući ulogu islamske žene koja ispunjava potrebe mog muža i šire porodice - rekla je Ana.

- Teško je razumeti kako je ova odluka mogla biti donesena, a rezultat toga je da se Ana u potpunosti oslanja na svog nametnutog muža i njegovu porodicu - zaključeno je u izveštaju.

Dok je boravila u domu, bila je podvrgnuta "ropstvu" i "zlostavljana je i eksploatisana od strane par desetina odraslih muškaraca", nastavilo se dalje.

Bradfordsko partnerstvo koje uključuje službe za decu Saveta Bradford i policiju Bradford, tada se izvinilo mladim žrtvama zlostavljanja.

Kako se navodi u izveštaju, veliki broj optuženih je proglašen krivim i izrečene su im značajne zatvorske kazne.

- Verujemo da se praksa u svim agencijama poboljšava, ali ima još mnogo toga da se uradi - piše u zajedničkoj izjavi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.