ANTONIO GUTERES: UN su voljne da organizuju sastanak Madura i Guaida!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2019, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANTONIO GUTERES: UN su voljne da organizuju sastanak Madura i Guaida!

Ujedinjene nacije (UN) su voljne da organizuju sastanak predsednika Venecuele Nikolasa Madura i lidera opozicije Huana Guaida radi prevazilaženja trenutne krize, rekao je danas generalni sekretar UN Antonio Guteres

- UN i ja nudimo prostor za obe strane na njihov zahtev za ozbiljne razgovore kako bi Venecuela izašla iz trenutne krize - rekao je Guteres na konferenciji za novinare pred početak samita Afričke Unije u Adis Abebi.

Predsedavajući Nacionalne skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Venecuele Huan Guaido proglasio se 23. januara za vršioca dužnosti predsednika.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro taj potez je opisao kao pokušaj vojnog udara i objavio prekid diplomatskih odnosa sa SAD.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.