ANKICA NEĆE S HADEZEOVCIMA NA TUĐMANOV GROB

Izvor: Kurir, 07.Dec.2010, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANKICA NEĆE S HADEZEOVCIMA NA TUĐMANOV GROB

ZAGREB - Udovica bivšeg hrvatskog predsednika i lidera Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ankica Tuđman izjavila je danas da ne želi zajedno sa rukovodstvom HDZ da obeleži godišnjicu smrti svog supruga, kako ne bi bili predmet političkih manipulacija.

Tuđmanova je, u intervjuu hrvatskom Večernjem listu, istakla da ne može da prihvati poziv predsednice HDZ Jadranke Kosor da se porodica pridruži vođstvu stranke na obeležavanju 11. godi

šnjice Tuđmanove smrti, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ne želi da bude predmet novih političkih manipulacija.

Predsednica HDZ Jadranka Kosor u petak je saopštila da je ta stranka pozvala porodicu svog utemeljivača i prvog hrvatskog predsednika da se 10. decembra pridruži rukovodstvu stranke prilikom polaganja venaca i paljenja sveća na Tuđmanovom grobu. Tuđmanova je objasnila da je Kosorovoj odgovorila da je dolaskom Iva Sanadera na čelo HDZ i novog rukovodstva stranke "izbrisano" na hiljade članova HDZ, vernih sledbenika Tuđmanove politike, među kojima su isključeni i članovi njegove porodice.

Prema njenom mišljenju, taj gest je poslao jasnu političku poruku da je vodstvo HDZ promenilo politiku stranke, te da više neće voditi državnu politiku prema načelima njenog utemeljivača.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.