Izvor: B92, 31.Jan.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANEM: PONOVO PRETNJE NOVINARIMA

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) u saopstenju najostrije osudjuje pretnje predsednika Radikalne stranke levice "Nikola Pasic" Sinise Vucinica Radio-televiziji Srbije i posebno novinaru ove kuce Aleksandru Crkvenjakovu.

Nezadovoljan izvestavanjem RTS-a sa protesta povodom dolaska Karle del Ponte u Beograd, odrzanog 24. januara ispred zgrade Saveznog ministarstva inostranih poslova u organizaciji Patriotskog saveza i Radikalne stranke levice "Nikola Pasic", predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 'pasicevaca' Vucinic uputio je, u vidu demantija RTS-u, najgrublju pretnju drzavnoj televiziji i njenom novinaru Aleksandru Crkvenjakovu. U 'demantiju' Vucinic savetuje Crkvenjakova da 'pazi na klizavicu...', a zaposlene u RTS-u, cije su kolege i fizicki bile napadnute dok su izvestavale s ovog skupa, upozorava da ce 'slicno proci u svakoj buducoj situaciji u kojoj ne pokazu profesionalizam' meren njegovim, Vucinicevim, arsinima.

ANEM posebno upozorava da se ne sme dozvoliti da krivicne prijave protiv onih koji prete novinarima beskonacno tavore po fiokama javnih tuzilastava, kao sto je dosad bio slucaj, a da se nista ne cini da one udju u postupak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.