ANALIZA: Srpsko mleko u granicama dozvoljenog

Izvor: Kurir, 28.Feb.2013, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANALIZA: Srpsko mleko u granicama dozvoljenog

Ni u jednom uzorku mleka nije pronađena količina aflatoksina veća od sada već bivše dozvoljene granice od 0,05 mgr/kg, što ukazuje da je akcija povlačenja nekih vrsta mleka iz prodavnica urodila plodom

BEOGRAD - Ovlašćena laboratorija izvršila je analize nekoliko vrsta mleka raznih proizvođača iz Srbije i ni u jednom uzorku nije pronađena koncentracija aflatoksina veća od sada bivše dozvoljene granice od 0,05 mikrograma po kilogramu (mg/kgr), >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << objavila je Prva TV u centralnoj informativnoj emisiji.

Laboratorija ALP u Bečeju je, na zahtev Prve TV, pet dana analizirala uzorke mleka proizvedene u Beogradu, Subotici, Nišu i Kragujevcu.

"Ni u jednom uzorku mleka nije pronađena količina aflatoksina veća od sada već bivše dozvoljene granice od 0,05 mgr/kg, što ukazuje da je akcija povlačenja nekih vrsta mleka iz prodavnica urodila plodom", ocenila je Aleksandra Bauer iz ALP Laboratorije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.