ANA BRNABIĆ O NOVOJ VLADI: Premijerka do tančina otkrila koga da očekujemo u izvršnoj vlasti

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2020, 22:26

ANA BRNABIĆ O NOVOJ VLADI: Premijerka do tančina otkrila koga da očekujemo u izvršnoj vlasti

Na svima je velika odgovornost da se nastavi rast, pa čak i ubrza razvoj i napredak Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je, gostujući u emisiji Hit tvit na TV Pink da će u utorak popodne biti sednica predstavništva SNS i da veruje da će u najkraćem mogućem roku imati novu Vladu.

- Očekujem jako dobru vladu, koja će imati fantastične ljude. U ekspozeu će se naći stvari koje će jasno odrediti stvari koje želimo da uradimo do 2025. godine - rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Brnabićeva.

Kako kaže mandatarka za sastav nove vlade, u njoj će najverovatnije biti oko 50 odsto žena i dva nova ministarstva. Da podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je napomenuo da će Brnabićevoj predložiti da u novoj vladi bude bar polovina žena, kao i da budu formirana dva nova ministarstva.

Premijerka je istakla da je ogromna odgovornost na njihovim leđima, kao i leđima predsednika Srbije, da se nastavi rast, pa čak i ubrza razvoj i napredak Srbije.

- Nikada niko nije imao ovoliku odgovornost, odnosno ovoliko poverenje građana. Zato moramo da damo još više nego ranije od sebe, kako bi to poverenje opravdali - rekla je Brnabićeva.

Premijerka je navela da je pitanje Kosova i Metohije jedan od najvećih izazova i dijaloga sa Prištinom i da je to pitanje naše bezbednosti i sigurnosti.

- Da jedan dan neko namerno ili slučajno provokacijom napravi situaciju da imamo oružani sukob. To ne možemo da dozvolimo - podvukla je Brnabićeva i dodala da je Srbija zemlja sa velikim brojem jakih partnerstava.

Mandatarka za sastav nove vlade je rekla i da će se otvoriti nikada ozbiljnija borba protiv organizovanog kriminala, i dodala da će građani moći da vide ozbiljne izmene u tom smislu.

- Građani će videti ozbiljne izmene u tom smislu, i niko neće biti zaštićen - rekla je Brnabić.

Kako kaže Brnabićeva, oseća se jače nego što se osećala prethodni put kada je dobila poverenje da oformi Vladu Srbije. Dodaje da nikome ne bi bilo lako da preuzme fotelju na kojoj je do juče sedeo Aleksandar Vučić.

- Zahvaljujem predsedniku na predlogu za mandatara, ali i SNS za podršku za to. Sada se osećam mnogo lagodnije i sigurnije u toj poziciji.

Ana Brnabić je rekla da je na mnoge ministre ponosna, i rekla je da su mnogi uradili odličan posao.

- Ja mislim da je u svakoj vladi sveta to tako - rekla je mandatarka, pa istakla da je tačno da su neki ministri išli u strane ambasade da bi tako lobirali sami za sebe.

- To je najgora stvar koju neko može da uradi za sebe, to je i predsednik Vučić jednom rekao. Koliko neka ambasada lobira za nekoga, toliko mu se proporcionalno umanjuje šansa da postane ministar. To je najgora moguća preporuka - naglasila je mandatarka.

Ona je rekla da je SNS dobila najveću podršku građana, i da je upravo i zato ogromna odgovornost na leđima naprednjaka - da sastave što bolju Vladu da bi se nastavio napredak Srbije.

- Zato smo i čekali, kako su nas neki kritikovali. Nikada neko nije imao takvu odgovornost odnosno takvo poverenje građana. Mi moramo da damo sve od sebe da bi to poverenje opravdali.

Mandatarka je rekla da ne želi da bude previše gruba prema EU, i da naš cilj jeste da postanemo deo evropske porodice naroda, ali da ju je razočaralo to što je više od sedam godina dopušteno da ne bude formirana ZSO.

- Mi se svih sporazuma držimo. Meni je katastrofalno to što se godinama ponavljaju iste rečenice u izveštajima o napretku bez obzira šta Priština uradi. I nedopustivo je to što je istovetan tekst za nas i za Prištinu. Mi poštujemo sve, i mi smo naš deo Briselskog sporazuma implementirali, a ovo što Albanci danas rade im je dozvolila Evropska unija - rekla je Brnabić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.