AMSS želi autodrom u Zrenjaninu; Stojić: Država da stane iza nas

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2019, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMSS želi autodrom u Zrenjaninu; Stojić: Država da stane iza nas

Auto-moto savez Srbije planira da, uz pomoć države, izgradi autodrom u Zrenjaninu, izjavio je danas predsednik Saveza Dejan Stojić.

Stojić je, u najavi auto i moto trka "Nagrada Kraljeva 2019" na stazi Beranovac, otkrio da postoji ideja za autodrom i da je već pričao sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem.

"Želim autorodrom, trudićemo se da ga napravimo. Ostaje da država stane iznad nas, to je ozbiljan projekat, državni i da se upišemo na svetsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mapu", rekao je Stojić na konferenciji za medije u prostorijama AMSS u Ruzveltovoj.

On je dodao da trke više ne mogu da se odžavaju na aerodromu u Batajinici i da iz AMSS-a traže nova rešenja.

"Hoćemo da ovaj sport u Srbiji podignemo na viši nivo", kazao je Stojić.

Kako je naglasio, u narednom periodu je cilj i da se formira reprezentacija Srbije u više disciplina.

"Krenuli smo da formiramo reprezentaciju u reli disciplini, želimo još u kružnim i brdskim. Najbolji smo u regionu, u kružnim trkama imamo asove poput Borkovića, Miljkovića, Vesnića i druge. Vrhunske rezultate prave i kartingaši, šestoro dece će nastupiti uskoro u finalu Evropskog šampionata u Le Manu", podsetio je Stojić.

Spektakl u Kraljevu: Auto i moto trke zajedno posle 17 godina

"Nagrada Kraljeva 2019", takmičenje u auto i moto trkama, održaće se predstojećeg vikenda u Kraljevu u organizaciji Auto-moto saveza Srbije, Sportskog auto i karting saveza Srbije i Moto saveza Srbije, uz pokroviteljstvo Grada Kraljeva.

Dejan Stojić otkrio je da se trkački spektakl, koji se boduje za Nacionalne šampionate Srbije u auto i moto sportu, ponovo voziti na čuvenoj stazi vojnog poligona Beranovac nakon 17 godina u obe discipline.

"Drago mi je da mogu da najavim spektaklu u Kraljevu, sada u auto i moto trkama, što je poslednji put bilo 2002. godine. Smatram da je to pravi put i moramo njime da idemo, ne smemo da razdvajamo ljubitelje motocikala i automobila", rekao je Stojić na konferenciji za medije u prostorijama AMSS u Ruzveltovoj.

On je pozvao publiku da isprati događaj u što većem broju, ali i zainteresovane vozače da se prijave i takmiče.

"Imali smo veliki broj nastradali motociklista. To je jedna od stvari na koje moram da apelujem, da se smanji brzina i na stazama pokaže brzinu, a ne na saobraćajnicama".

Motociklisti će se takmičiti na stazi od 2.100 metara, a automobilisti na 5.400, uz besplatan ulaz.

"Pored toga što se boduje za šampionat Srbije, trka je i međunarodna jer se očekuju takmičari iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, a verujem i još iz više zemljaka. Hvala svima koji su dali napor da se napravi ovakav spektakl", rekao je predsednik Sportskog auto i karting saveza Srbije Staniša Lazarac.

Pomoćnik predsednika AMSS za moto sport Božidar Mihailović kaže da su predstojeće trke zasluga velikog zajedništva AMŠ-a i grada Kraljeva.

"U Kraljevu se nekad održavao i Evropski šampionat, najbolja je staza u Srbiji i očekujem lep spektakl. Nadam se da će nas vreme poslužiti", zaključio je Mihailović.

Petak je rezervisan za verifikaciju i tehnički prijem, za subotu su predviđeni treninzi za sve takmičare na dva i četiri točka, a trke su na programu u nedelju kada će na stazu najpre izaći motociklisti, a potom i automobilisti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Auto i moto spektakl za vikend - NAGRADA KRALJEVA 2019

Izvor: RTV Pink, 10.Jul.2019

"Nagrada Kraljeva 2019", takmičenje u auto i moto trkama, održaće se predstojećeg vikenda u Kraljevu u organizaciji Auto-moto saveza Srbije, Sportskog auto i karting saveza Srbije i Moto saveza Srbije, uz pokroviteljstvo Grada Kraljeva.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.