AMSS upozorava vozače na kišu

Izvor: B92, 05.Dec.2014, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMSS upozorava vozače na kišu

Na području Srbije preovlađuje pretežno oblačno vreme sa mestimičnom kratkotrajnom kišom, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Duva vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području povremeno jak, na jugu Banata sa udarima olujne jačine.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

Na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa mehanizacijom, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa se vozačima savetuje da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu.

Svi vozači se podsećaju da su od 1. novembra do 1. aprila po novom pravilniku o upotrebi zimske opreme dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Van naseljenog mesta obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.