AMSS: Voditi računa o mrazu i padavinama

Izvor: B92, 19.Mar.2018, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMSS: Voditi računa o mrazu i padavinama

Beograd -- Na putnoj mreži u Srbiji saobraćaj je ovog jutra umerenog intenziteta, a vozači treba da vode računa o čestim promenama vremena, kažu iz AMSS-a.

Tokom dana očekuje nas pretežno oblačno vreme sa temperaturama koje su znatno niže u odnosu na predhodne dane, a pored hladnijih dana meteorolozi upozoravaju i na kišu, kao i sneg i stvaranje snežnog pokrivača sa pojavom jutarnjih mrazeva, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Ovakve vremenske prilike doneće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više vode na putevima širom zemlje, dok se očekuje i povećan broj aktiviranih klizišta, a česta je i pojava odrona, najviše na području pored Ibra, na delu između Kraljeva i Raške, na Đerdapskoj magistrali od Velikog Gradišta i Donjeg Milanovca ka Kladovu, a ima ih i na putevima kroz Gredeličku, Sićevačku i Drensku klisutru.

Zato se vozači pozivaju da kontrolišu brzinu kojom se kreću, budu maksimalno koncentrisani za volanom i uvek spremni da u svakom trenutku reaguju na pravi način, kako bi bezbedno zaustavili vozilo ili na vreme primetili i izbegli opasnost na putu.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Madjarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.