AMSS UPOZORAVA: Svaka vlažna deonica predstavlja potencijalu opasnost od poledice!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2017, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMSS UPOZORAVA: Svaka vlažna deonica predstavlja potencijalu opasnost od poledice!

Vozači se pozivaju da koriste sigurnosne pojaseve u vožnji

Sneg povremeno umerenog inteziteta večeras pada u većini krajeva Srbije, sem na jugu i jugozapadu zemlje, gde padavina trenutno nema, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na putevima u nižim predelima vozače očekuju uglavnom mokri kolovozi, ili su oni pod mestimično raskvašenim snegom na putu, dok u planinskim predelima treba računati sa ugaženim snegom na kolovozu i preko 5 cm.

Veliku opasnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u saobraćaju tokom večeri predstavljaju niske temperature koje se kreću u rasponu od -8 do -17 stepeni.

Na vozače se apeluje da poštuju sva ograničenja i sve saobraćajne propise. Svaka vlažna deonica predstavlja potencijalu opasnost od poledice ili stvaranje leda, pa ukoliko brzina nije prilagođena, čak i manja od one predviđene u zimskim uslovima vožnje, onda postoji velika opasnost od proklizavanja, ili izletanja vozila sa puta.

, a da na put kreću isključivo odmorni i sa dobrim zimskim pneumaticima.

- Proverite u kakvom stanju su vam lanci, jer zbog ovakvih vremenskih prilika možda ćete biti u situaciji da morate da ih montirate. Zbog ovakvih zimskih vremenskih uslova, uvek imajte dovoljnu količinu goriva u rezervoarima vaših automobila jer su one često uzrok zastoja ili usporene vožnje u ovom zimskim i ledenim danima - navodi se u saopštenju AMS.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.