AMSS: Sneg uglavnom stao, čišćenje puteva otežava vetar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2012, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMSS: Sneg uglavnom stao, čišćenje puteva otežava vetar

BEOGRAD -

Snežne padavine u Srbiji su uglavnom prestale, a čišćenje kolovoza i prohodnost puteva otežava jak vetar, koji na mnogim deonicama stvara nanose, navodi se u izveštaju Auto moto saveza Srbije.

U izveštaju AMSS od 18 sati navodi se da su za sada svi frekventniji pravci prohodni, na auto putu snega u raskvašenom stanju ima mestimično i do tri centimetra, dok na magistralnim putnim pravcima snežni pokrivač dostiže visinu do pet centimetara. Tokom noći je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zbog nižih temperatura moguća poledica na šta vozači treba posebno da obrate pažnju, a zbog jakog vetra kolovoz je mestimično sužen preko Čestobrodice, Tresibabe i Miroča gde je visina snežnih nanosa do jednog metra.

Prema informacijama MUP-a Srbije ukinita je zabrana prolaska teretnim vozila na teritoriji cele Srbije, a od 12 sati je, zbog visokih snežnih nanosa, neprohodan put Bor-Žagubica preko Crnog Vrha.

Šleperima i kamionima sa prikolicom zabranjen je saobraćaj na prilazu Kopaoniku preko Brzeća, prema Goču i prema Drenskoj klisuri, kao i na nekoliko puteva drugog reda.

Iz AMSS podsećaju vozače i da su po novom pravilniku o upotrebi zimske opreme dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica, a van naseljenog mesta su obavezni lanci ili drugi uređaji za povećanje trakcije u prtljažniku.

Temperaturne razlike uslovljavaju i učestaliju pojavu odrona na putevima kroz klisure i uske, odnosno pored kamneih kosina, pa je na putnim pravcima gde ima odrona neophodno striktno poštovanje saobraćajne signalizacije, prilagođavanje brzine uslovima na putu i maksimalan oprez u vožnji.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su do 30 minuta, a prema informacijama JP "Putevi Srbije" na deonicama na kojima se izvode radovi i na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobraćaja je izmenjen i usporen.

Zabranjen je i saobraćaj preko mosta Gazela u oba smera za sva teretna vozila čija je ukupna težina veća od 3,5 tona, a za one koji imaju pravo da se kreću preko mosta neophodno je da poštuju ograničenje brzine i postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Takođe je, Prema obaveštenju Gradskog sekretarijata za saobraćaj došlo do izmene u saobraćanju teretnih vozila mase preko 3,5 tone kroz ulicu Bulevar Vojvode Mišića i prolazak kroz tu ulicu je za njih zabranjen u oba smera 24 sata.

U izveštaju se navodi i da je na celom području Bačke i Srema saobraćaj jako otežan zbog snega i visokih snežnih nanosa, a postoji veliki broj lokalnih puteva koji neprohodni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sneg u Srbiji stao, moguća poledica

Izvor: B92, 13.Dec.2012, 09:31

Na području Srbije u četvrtak ujutru nema padavina, vetar je oslabio i u većini krajeva je vedro, ali je to donelo ledenu noć i jutro, sa umerenim i jakim mrazevima, tako da je izražena opasnost od poledice, posebno na putevima u Vojvodini...Kako je saopštio Auto-moto savez Srbije (AMSS), i pored...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.