AMSS: Pojačan intenzitet saobraćaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2009, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMSS: Pojačan intenzitet saobraćaja

BEOGRAD - U Srbiji je intenzitet saobraćaja pojačan na frekventnijim putnim pravcima, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Intenzitet saobraćaja posebno je pojačan na delovima autoputeva koji od Subotice (E-75) i Šida (E-70) vode, preko Beograda, ka Nišu, Preševu i Dimitrovgradu, na Ibarskoj magistrali, kao i na izlazima iz većih gradskih sredina.

Na mostu Beška 28. i 29. jula zabrana saobraćaja

Na graničnim prelazima putnička vozila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se zadržavaju najmanje 30 minuta. Na prelazu Horgoš se na ulazu u Srbiju čeka oko dva-tri sata, a na Kelebiji od 30 do 60 minuta.

Saobraćaj će biti potpuno obustavljen 28. i 29. jula, od 10.00 do 11.00, na mostu Beška preko Dunava, na autoputu E 75 Beograd-Novi Sad.

Zbog radova na nadvožnjaku iznad autoputa E-70 Beograd-Šid, u zoni Dobanovaca (prelaz poljoprivrednog puta kod Dobanovaca), izmenjen je režim saobraćaja.

Planirani su radovi na izgradnji dve deonice od po 10 kilometara (ukupno 20 kilometara), na levoj strani autoputa E-75, deonica Horgoš-Novi Sad, koja je deo Koridora 10. Očekuje se da izgradnja traje šest meseci, a da će kompletna deonica od 20 kilometara biti puštena u saobraćaj 29. novembra.

Na magistralonom putu M-22, koji od Beograda, preko Novog Sada, vodi ka Subotici, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi

12 tona. Ta teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75 Beograd-Subotica.

Počeli radovi na vijaduktu u Ostružnici

Počeli su radovi na rekonstrukciji kolovoza na vijaduktu u Ostružnici, koji je deo magistralnog puta M-19, deonica Beograd-Obrenovac.

Vozila koja se kreću iz Beograda ka Obrenovcu usmeravaju se na stari put, kojim se kreću kroz Ostružnicu i dalje do Umke. Vozila koja se kreću iz Obrenovca ka Beogradu koriste i dalje magistralni put, s tim što se kreću suprotnom trakom od one na kojoj se izvode radovi na rekonstrukciji kolovoza. Prema najavi izvođača, radovi će trajati do 1. avgusta 2009.

Zbog izvođenja radova na magistralnom putu M/22 Kraljevo-Raška, na deonici Ušće - Biljanovac do 28. jula, saobraćaj će biti obustavljen dva puta dnevno u trajanju od po dva sata - od 10.00 do 12.00 i od 14.00 do 16.00.

Zbog radova na popravci mostova preko reke Crni Timok, na magistralnom putu M-5 Paraćin-Zaječar, na delu između Selišta i Gamzigradske banje, saobraćaj će biti potpuno obustavljen do 14. avgusta 2009.

Za vreme dok traje potpuna obustava saobraćaja, vozači mogu da koriste sledeće alternativne pravce: vozači koji idu iz Paraćina za Zaječar, Negotin ili Knjaževac, mogu da koriste alternativni put od Selišta ka Boru, pa preko Nikolićeva za Zaječar i dalje.

Vozači koji idu iz Knjaževca, Negotina i Zaječara ka Paraćinu, mogu da koriste regionalni put Zaječar-Boljevac, preko Lubnice, i dalje ka Paraćinu ili napred navedeni pravac Zaječar-Bor (preko Nikolićeva)-Selište i dalje ka Paraćinu.

Počeli radovi na vijaduktu kod Ražnja

Mogući su odroni posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Zbog klizišta, saobraćaj na delu Đerdapske magistrale kod Tekije se obavlja jednom kolovoznom trakom.

Zbog popravke mosta preko reke Osanice (na ulazu u Bagrdanski tesnac iz pravca Beograda, na autoputu E-75) saobraćaj se obavlja dvosmerno, voznom i zaustavnom kolovoznom trakom u smeru Niš-Beograd. Radovi će trajati do 17. avgusta.

Počeli su radovi i na vijaduktu kod Ražnja, na autoputu E-75, deonica Pojate-Aleksinac, zbog čega je kolovoz sužen, a saobraćaj se odvija dvosmerno. Zbog radova, levi vijadukt će biti potpuno zatvoren za saobraćaj do 30. oktobra kada se očekuje završetak radova.

Počeli su radovi na proširivanju magistralnog puta M-7, deonica Klek-Žitište, a saobraćaj je usporen. Očekuje se da će radovi trajati orijentaciono do 22. avgusta.

Na magistralnom putu Čačak-Požega-Užice, na deonici kod Uzića, kolovoz je deformisan što ugrožava saobraćaj.

Zbog radova na sanaciji mosta preko reke Skrapež, potpuno je obustavljen saobraćaj na obilaznici oko Požege, koja je deo magistralnog puta M-5 Čačak - Užice. Saobraćaj se preusmerava kroz Požegu.

Usled oštećenja kolovoza na mostu na magistralnom putu M-2, na 15. kilometru od Ribarića ka Rožaju, saobraćaj je usporen.

Na deonici magistralnog puta M-2 Rožaje-Kosovska Mitrovica, u zoni graničnog prelaza Mehov Krš, saobraćaj je usporen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.