AMSS: Novi talas hladnog vazduha stvara poledicu

Izvor: RTS, 04.Dec.2017, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMSS: Novi talas hladnog vazduha stvara poledicu

Iako su padavine prestale, novi talas hladnog vazduha pretvara svaku mokru deonicu u led ili poledicu, upozorio je Auto-moto savez Srbije.
Svi putevi ka zimskim turističkim centrima su prohodni, a posebna opreznost u vožnji savetuje se zbog pojačanog vetra, koji stvara manje snežne nanose zbog čega je i kolovoz sužen.
Prethodnih dana bila su česta proklizavanja vozila, koja mogu uzrokovati prekide >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u saobraćaju, pa se vozači savetuju da poštuju sva ograničenja u brzini koja su predviđena u zimskim uslovima vožnje, a da posebno povedu računa o bezbednom odstojanju između vozila.
AMSS podseća da su vozači dužni da imaju sve četiri zimske gume, kao i da van naseljenog mesta obavezno moraju posedovati lance.
Prema poslednjim informacijama dobijenim od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama.
Na našim graničnim prelazima, prema podacima Uprave granične policije, zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta.
Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.