AMSS: Ne na Kopaonik bez potrebe

Izvor: B92, 08.Mar.2015, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMSS: Ne na Kopaonik bez potrebe

Auto moto savez Srbije savetuje vozačima da bez preke potrebe ne kreću na put ka Kopaoniku.

Kako se navodi, zbog pojačanog vetra i vejavice mogući su kraći prekidi, a upotreba lanaca je obavezna.

Na put od Brusa ka Brzeću došlo je do stvaranja snežnih lavina, pa su ekipe dežurnih službi na terenu, a saobraćaj trenutno obustavljen za sve kategorije vozila.

Tokom jučerašnjeg dana zbog snega i jedne saobraćajne nesreće saobraćaj ka Kopaoniku je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio otežan.

Mogući su povremeni zastoji i na putu preko Jošaničke Banje i Rudnice, gde je saobraćaj otežan, a dodatno čišćenje otežava sneg koji neprestalno pada.

Na jednom manjem broju puteva drugog i trećeg prioriteta na području Sjenice, Ivanjice, Užica, Prijepolja, Valjeva, Novog Pazara saobraćaj se obavlja otežano i uz obaveznu upotrebu lanaca.

Kamionima sa prikolicom i šleperima na snazi je zabrana kretanja preko Zlatibora, Kadinjače, Mokre gore, Podbukova, na prilazima Kopaoniku, Tari i Goču.

Za one koji koriste Đerdapsku magistralu AMS S upozorava na veliki broj odrona, koji se za sada redovno čiste i uklanjaju sa puta.

Ima ih na ostalim putevima kroz stenske useke i klisure dolinom Drine i Lima.

Apeluje se na vozače da obezbede dovoljnu količinu goriva, koja će im pri ovakvim vremenskim prilikama kada su mogući zastoji biti neophodna i da bez obavezne zimske opreme da ne kreću na put.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidetirano je 77 saobraćajnih nezgoda u kojima su 42 osobe povređene.

Istovremeno, u Beogradu je evidentirana 31 saobraćajna nezgoda u kojima je devet osoba povređeno.

Sneg od jutros ne pada u zlatiborskom kraju i svi magistralni putni pravci su prohodni, rečeno je Tanjugu u Zimskoj službi u Mačkatu.

Po rečima putara, magistralni kolovozi su vlažni, dok na putevima drugog i trećeg prioriteta snega ima od 5 do 10 centimetara.

Vozačima se preporučuje oprez preko Borove Glave i Kadinjače gde povremeno usled vetra dolazi do snežnih nanosa, koje ekipe Puteva Užice raščišćavaju.

Prema informacijama iz Zimske službe u Mačkatu, danas nema zabrane za kamione i šlepere preko Zlatibora.

Na Zlatiboru ima snega oko 80 centimetara snega.

U Zlatiborskom okrugu danas je bez struje 2.836 potrošača uglavnom u nepristupačnim planinskim seoskim predelima, rekao je Tanjugu direktor užičke Elektrodistribucije Vladimir Dogandžić.

"Kvarovi se otklanjaju u kontinuitetu, ali se javljaju novi, kojih je danas manje jer je sneg prestao da pada u većini krajeva Zlatiborskog okruga", kaže Dogandžić.

Prema njegovim rečima, bez napona je 89 trafostanica, pa je bez struje u opštini Priboj - 906 potrošača, kao i u opštinama Prijepolje - 849, Čajetina - 382, Bajina Bašta - 408 i Nova Varoš - 291 potrošač.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.