AMSS: Magla skoro svuda, oprez i zbog poledice

Izvor: B92, 25.Jan.2017, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMSS: Magla skoro svuda, oprez i zbog poledice

Vozači u Srbiji treba da budu posebno oprezni zbog magle i poledice, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

U saopštenju se dodaje i da je saobraćaj na putevima umeren, bez zastoja .

AMSS je preneo da slab sneg pada u centralnoj Srbije, a magle i sumaglice ima skoro svuda, te je vidljivost smanjena.

Vozači zato treba da smanje brzinu, da poštuju ograničenja predviđena zimskim uslovima vožnje i da ne ulaze u rizično preticanje jer se pri poledici i smanjenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vidljivosti dešavaju lančani sudari.

Prilazi zimskim turističkim centrima i skijalištima su prohodni, ali zimski uslovi su i na većini ostalih puteva u planinama.

Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje na putevima II i III prioriteta na području Valjeva, Novog Pazara, Sjenice i Tutina, kao i na prilazima Goču i Kopaoniku.

Po podacima Uprave granične policije, putnička vozila na graničnim prelazima čekaju do 20 minuta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VOZAČI USPORITE: Gusta magla, vlažni kolovozi i poledica prave probleme na putevima

Izvor: Blic, 26.Jan.2017, 08:46

Saobraćaj na putevima otežavaju gusta magla, vlažni kolovozi i poledica, a ledena kiša stvara probleme u vožnji na području Velikog Gradišta i Kučeva te se vozačima savetuje poseban oprez i korišćenje pune zimske opreme, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS)...Auto-putevi su prohodni,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.