AMFILOHIJE OŠTRO O LJUDIMA KOJI SU ZALUTALI U KULTURU: Krivična prijava je svedočanstvo nerazumlja jednog čoveka

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2019, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMFILOHIJE OŠTRO O LJUDIMA KOJI SU ZALUTALI U KULTURU: "Krivična prijava je svedočanstvo nerazumlja jednog čoveka"

Poricati trobojku, a predstavljati se za ministra Crne Gore ne spada u normalne stvari, rekao je mitropolit crnogorsko-primorksi gospodin Amfilohije

- Krivična prijava ministra kulture Aleksandra Bogdanovića, zbog humanitarnog koncerta u Herceg Novom, svedočanstvo je nerazumlja jednog čoveka, ali i onih koji su ga postvili na to mesto. Ovo je kazao mitropolit crnogorsko primorksi gospodin Amfilohije, povodom krivične prijave koju je ministar najavio zbog humanitarnog koncerta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u "Za naše Kosovo i Metohiju", održanog u Herceg Novom.

- To je svedočanstvo nerazumlja ministra kulture i to nije kultura, nego njeno poricanje i nekultura najgore vrste. To nije prvi put od njega i to je znak njegove neobrazovanosti, što je i dokaz njegov predlog da ikonu Bogorodice Filermose strpa u onu pećinu. Sve to pokazuje da je on zalutao u kulturu i postavlja se pitanje ko je takvog čoveka i postavio na to mesto. Neka Bog da razuma i njemu, ali i vlastima da nađu jednog normalnog čoveka da bude na tako značajnom mestu, kazao je mitropolit, ističući da je zastava na kocertu koja je Bogdanoviću takođe sporna, crkvena zastava, a trobojka je i zastava kralja Nikole Petrovića.

– Poricati trobojku, a predstavljati se za ministra Crne Gore ne spada u normalne stvari. Pesmu "Tamo daleko" peva cela Evropa. Biti protiv te pesme u Crnoj Gori i to u ime Crne Gore, postavlja pitanje koja je to Crna Gora. To nije moja i Crna Gora Petrovića. To nije Crna Gora, to je Montenegro - kazao je mitropolit, koji je istakao da mu je javljeno da su nedavno Šiptari upali i u manastir Bešku, ali nisu domaći, nego iz Skadra i Amerike.

- Upali su u hram tvrdeći da je to njihovo. Slično se dogodilo i u Svaču, sedištu Jovana Vladimira, jer i to oni smatraju albanskim i čitav prostor sve do Bara. Njihov sunarodnik iz Ostrosa prisvaja i crkvu na Rumiji, a Vlada Crne Gore preti da će da sruši taj hram. Ne razumem u ime čega oni to hoće da ruše - kazao je mitropolit Amfilohije.

Pogledajte rezultate

POLITIČKI UTICAJ I MOĆ, KLASNA NEJEDNAKOST: Ovo su osobine i sposobnosti koje ima SVAKI američki superbogataš (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Amfilohije: Poricati trobojku, a predstavljati se za ministra Crne Gore ne spada u normalne stvari

Izvor: Vostok.rs, 16.Avg.2019

Mitropolit crnogorsko primorksi gospodin Amfilohije ocjenio je da je krivična prijava ministra kulture Aleksandra Bogdanovića, zbog humanitarnog koncerta u Herceg Novom, svjedočanstvo nerazumlja jednog čovjeka, ali i onih koji su ga postvili na to mjesto. –To je svjedočnstvo nerazumlja ministra...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.