AMERIKANCIMA NJIHOV ČOVEK ZABO NOŽ U LEĐA! Pripadnik američke vojske optužen za ZAVERU: Pokušao Kinezima da proda OSETLJIVE informacije?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2024, 08:17

AMERIKANCIMA NJIHOV ČOVEK ZABO NOŽ U LEĐA! Pripadnik američke vojske optužen za ZAVERU: Pokušao Kinezima da proda OSETLJIVE informacije?!

Težak udarac za SAD

Obaveštajni analitičar američke vojske Korbejn Šulc uhapšen je danas i optužen za zaveru da Kini proda osetljive odbrambene informacije.

Federalni tužioci optužili su Šulca za zaveru radi obelodanjivanja informacija o nacionalnoj odbrani, izvoz odbrambenih artikala i tehničkih podataka bez dozvole i podmićivanje javnog zvaničnika, saopštilo je Ministarstvo pravde SAD, preneo je Rojters.

Šulc, koji je uhapšen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Fort Kembelu u Kentakiju, dobio je oko 42.000 dolara da osobi za koju veruje da živi u Hong Kongu pruži informacije o američkim planovima u slučaju da Tajvan bude pod vojnim napadom, navodi se u saopštenju.  

On je stavio "lični profit iznad sigurnosti američkog naroda", naveo je pomoćnik državnog tužioca Metju G. Olsen u saopštenju.  

- Današnje hapšenje pokazuje da se takva izdaja ne isplati, Ministarstvo pravde je posvećeno identifikaciji i zadržavanju odgovornih koji bi hteli da prekrše zakletvu da će štititi tajne naše nacije - stoji u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.