AMERIKANCI SUMNJAJU NA TERORISTIČKI NAPAD: Upozorili na napad projektila ili dronova (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2022, 11:51

AMERIKANCI SUMNJAJU NA TERORISTIČKI NAPAD: Upozorili na napad projektila ili dronova (VIDEO)

Američka ambasada je izdala upozorenje o ''mogućem napadu projektila ili dronova''.

Timovi civilne odbrane u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, Abu Dabiju, saopštili su da su u sredu rano ujutro ugasili požar izazvan eksplozijom plinske boce, dok je američka ambasada izdala upozorenje o ''mogućem napadu projektila ili dronova''.

Zabrinutosti su doprineli snimci svetala koja su proletala noćnim nebom iznad ovog grada u noći eksplozije.

According >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << to #IRGC affiliated media, #Houthi rebels conducted a drone strike at Abu-Dhabi, the #UAE's capital. As a result, a small loitering drone hit a commercial building in the city center resulting in damages to civilian property. Houthis are terrorizing people in UAE. pic.twitter.com/aIbowylgr7

— Babak Taghvaee - Μπάπακ Τακβαίε - بابک تقوایی (@BabakTaghvaee) February 8, 2022

Prema saopštenju državne novinske agencije u požaru nije bilo povređenih.

- Specijalizovane ekipe su ugasile požar, evakuisale su zgradu iz predostrožnosti i požar je stavljen pod korntrolu, saopštili su oni, prenosi Rojters.

Deo međunarodnih medija izvestio je o "eksplozijama" u Abu Dabiju, dok su Tviterom kružili snimci eksplozije koju su mnogi pripisali napadu projektila ili dronova od strane Huta.

Eksplozija se dogodila u ulici Hamdan u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, gde se održava Svetsko prvenstvo u klupskom fudbalu.

Vatrena lopta se brzo raspršila na snimku i činilo se da nije izazvala strukturnu štetu na zgradi. U izveštaju VAM-a je rečeno da nije bilo povređenih.

Incident je izazvao strah od mogućeg napada jemenskih pobunjenika Huta, odgovornih za napad dronom na naftna postrojenja u glavnom gradu UAE u januaru, koji je rezultirao s tri smrtna slučaja, prenosi Hina.

🚨Initial reports indicate two explosions following a rocket attack in Abu Dhabi, UAE. pic.twitter.com/DfUXouHRob

— Arya 🇮🇷 (@AryJaey) February 8, 2022

Poslednjih nedelja Emirati su sprečili druge raketne napade usmerene na tu zemlju.

Vlasti su naglasile da se sve dežurne ekipe bave situacijom te su pozvale javnost da "prati vesti službenih vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata i izbegava širenje glasina i lažnih informacija".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.