AMERIKANCI PONOVO EVAKUIŠU TERORISTE: Veliki oslobodioci  spasavaju činovnike Islamske države iz Deir ez Zora

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2018, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIKANCI PONOVO EVAKUIŠU TERORISTE: "Veliki oslobodioci" spasavaju "činovnike" Islamske države iz Deir ez Zora

Islamisti izvučeni iz sela Šafa

Koalicija SAD evakuisala je iz sirijske provincije Dejr ez Zor militante terorističke organizacije Islamske države, preneli su lokalni izvori.

Kako se navodi, helikopteri koalicije su evakuisali teroriste različitih nacionalnosti iz sela Šafa, jugoistočno od Dejr el Zora.

Krajem septembra je saopšteno da je koalicija imala desant u području sela Murašida na jugoistoku provincije i evakuisala "činovnike" Islamske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << države. Međutim, Amerikanci kažu da nikakve evakuacije militanata nisu izvođene.

SAD i njihovi saveznici od 2014. godine izvode vojne operacije u Iraku i Siriji protiv Islamske države, a pritom u Siriji se nalaze bez dozvole zvaničnih vlasti. Rusija od 2015. godine izvodi antiterorističku operaciju u Siriji na zahtev Damaska.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.