AMERIKANCI PODNELI TUŽBU PROTIV SAUDIJSKE ARABIJE: Povod su tri ubijena mornara na Floridi (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2021, 18:02

AMERIKANCI PODNELI TUŽBU PROTIV SAUDIJSKE ARABIJE: Povod su tri ubijena mornara na Floridi (VIDEO)

Tužba se odnosi na pucnjavu iz 6. decembra 2019. godine

Porodice žrtava pucnjave u vojnoj bazi na Floridi 2019. godine tuže Saudijsku Arabiju pošto tvrde da je ova azijska zemlja znala da je napadač postao radikalan i da je mogla da spreči ubistva.

U tužbi, koja je pokrenuta u ponedeljak, takođe se tvrdi da su pripadnici saudijske vojne službe znali za planove oko pucnjave, ali nisu ništa uradili da se to zaustavi, piše AP.

koja se dogodila u vojnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bazi Penaskola, kada je Mohamed Saen Alšamrani ubio trojicu američkih mornara.

Osim toga, tužba obuhvata široku mrežu oko Alšamranija, pa se tako optužuje Saudijska Arabija da je znala za njegovu povezanost sa Al-Kaidom, ali ga nije pratila, nadgledala ili prijavila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.