AMERIKANCE ĆEMO PRETVORITI U PEPEO Nova oružana grupa osvaja Bliski istok, ISIS je za njih mala maca! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2021, 17:45

"AMERIKANCE ĆEMO PRETVORITI U PEPEO" Nova oružana grupa osvaja Bliski istok, ISIS je za njih mala maca! (FOTO)

Već su izvršili niz snažnih udara

Islamski otpor u Iraku "Ashab al-Kahf" obećao je da će napasti konvoje sa posadom Koalicije predvođene SAD u severnom iračkom regionu.

U kratkoj izjavi, proiranska šiitska oružana grupa, koja je stajala iza talasa napada na konvoje snabdevanja Koalicije, zapretila je napadima na konvoje koji su prevozili američke trupe u provincijama Kirkuk, Saladin i Niniva.

BREAKING: Rockets landed near U.S. troops by Camp Victory >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << in the vicinity of #Baghdad international airport in #Iraq, according to a U.S. defense official, though it was unclear how close the rockets fell to the forces or how many rockets were fired. @OrenCNN

— Hamdi (@HamdiAlkhshali) January 23, 2021

- Ako se američki vojni konvoj, a ne mislimo na konvoje logističke podrške, već vojni konvoji s američkom vojskom, kreće Ninivom, Saladinom ili Kirkukom, mi ćemo to pretvoriti u pepeo - objava je objavljena 22. januara.

Irak : Des sources font état d'une attaque à l'IED qui aurait visé un convoi de soutien logistique mené par des sous-traitants irakiens pour le compte de la coalition intenationale près du champ de Sobh dans le gouvernorat de Nasiriyah.

[À confirmer & préciser] pic.twitter.com/qh3JUdTApO

— Rebecca Rambar (@RebeccaRambar) January 22, 2021

"Ashab al-Kahf", koji se prvi put pojavio u avgustu 2019. godine, počeo je da pokreće napade na Koaliciju predvođenu SAD-om u Iraku nakon atentata na zamenika komandanta Narodnih mobilizacionih jedinica Abu Mahdija al-Muhandisa i komandanta iranskih snaga "Kuds" general-majora Kasema Sulejmanija prošle godine.

Ćelije grupe napale su pet konvoja koji su 23. januara prevozili zalihe i opremu za Koaliciju predvođenu SAD-om u različitim delovima Iraka, i tada su navodno povređeni pripadnici španske službe.

Ashab al-Kahf (one of the Iranian-backed Iraqi front groups) has claimed another double IED attack on what it claims is a convoy supplying U.S. forces in Iraq.

— Phillip Smyth (@PhillipSmyth) January 22, 2021

Dana 23. januara, baza Victorija bila je na meti nekoliko raketa u blizini međunarodnog aerodroma u Bagdadu. Dana 22. januara, logistički konvoj američke vojske bio je na meti napada IED u području Naserija. Istog dana, logistički konvoji američke vojske bili su na meti napada IED u području Abu Graiba, Divanija i Babila.

Svaki napad na američke trupe u Iraku može dovesti do ozbiljne vojne eskalacije. SAD su nedavno obznanile da će vojno odgovoriti na svaki napad koji bi naštetio pripadnicima njihove službe.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.