AMERIKA UPOZORILA HEZBOLAH: Libanskoj militantnoj grupi opasno zaprećeno!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2023, 00:40

AMERIKA UPOZORILA HEZBOLAH: Libanskoj militantnoj grupi opasno zaprećeno!

Vođa Hezbolaha Hasan Nasralah rekao je da su "sve opcije otvorene"

SAD pozivaju libansku militantnu grupu Hezbolah da ne ''koristi'' rat između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas, nakon što je vođa Hezbolaha Hasan Nasralah rekao da su "sve opcije otvorene".

- Mi i naši partneri smo jasno rekli: Hezbolah i drugi akteri, državni ili nedržavni, ne bi trebalo da pokušavaju da iskoriste tekući sukob - rekao je portparol Saveta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za nacionalnu bezbednost, prenosi Tajms of Izrael. On je istakao da se SAD neće upuštati u "rat rečima".

- SAD ne traže eskalaciju ili širenje sukoba koji je Hamas doneo u Izrael. Ovo ima potencijal da postane krvaviji rat od rata Izraela i Libana 2006. SAD ne žele da se sukob proširi na Liban - rekao je on.

Ranije danas Nasralah je, u prvom javnom obraćanju nakon početka rata Hamasa i Izraela 7. oktobra, rekao da je operacija Hamasa "Oluja Al Aksa" izazvala bezbednosni i psihološki zemljotres u Izraelu, kao i da će imati strateški uticaj na budućnost tog "entiteta".

- Ovo je bitka na ljudskom, etičkom i verskom nivou - rekao je prvi čovek Hezbolaha. Istakao je da u Gazi više od dva miliona ljudi živi pod opsadom već 20 godina, "a da niko ništa nije uradio".

- Ono što se dogodilo u Gazi bilo je neophodno da bi se palestinsko pitanje ponovo predstavilo kao glavno pitanje u svetu - rekao je Nasralah.

Dodao je da će svet uskoro otkriti da je većina onih za koje Izrael kaže da ih je ubio Hamas, "ubijena oružjem izraelske vojske". Istakao je da, istovremeno, Zapadnoj obali, koja je pod kontrolom Palestinaca, prete mnoge opasnosti zbog novih izraelskih "projekata naseljavanja".

Šef Hezbolaha je naveo da je svetsko javno mnjenje "počelo da se okreće protiv tiranina" i pozvao arapske i islamske države da prekinu odnose sa Izraelom i obustave isporuku nafte i gasa u tu zemlju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.