AMERIKA UKINULA SANKCIJE: Ova država je povučena sa crne liste!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2021, 19:03

AMERIKA UKINULA SANKCIJE: Ova država je povučena sa crne liste!

Oglasio se i Entoni Blinken tim povodom

SAD potvrdile uklanjanje Sudana sa liste sankcija za terorizam, kaže Ministarstvo finansija. Američka vlada potvrdila je da uklanja Sudan sa liste nacija koje su označene kao one koje podržavaju terorizam, objavilo je u sredu Ministarstvo finansija.

- Odeljenje Ministarstva finansija za kontrolu strane imovine (OFAC) menja Pravilnik o sankcijama vlada sa liste spiska terorizma kako bi sprovelo ukidanje proglašenja Sudana državnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sponzorom terorizma - rekli su iz odeljenja.

Sjedinjene Države primile su od Sudana više od 300 miliona dolara za nadoknadu štete žrtvama napada na dve američke ambasade, u Keniji i Tanzaniji 1998. godine i na brod USS "Kol" 2000. godine, kao i ubistvo radnika Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Džona Grenvila 1998. godine, izjavio je 31. marta državni sekretar Enthoni Blinken.

Blinken se potom zahvalio Sudanu na naporima tokom protekle dve godine da reši teške zahteve za kompenzaciju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.