AMERIKA OVO PITANJE NE MOŽE DA REŠI BEZ KINE: Đinping prihvatio poziv Bajdena, dvojica lidera na važnom sastanku

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2021, 08:39

AMERIKA OVO PITANJE NE MOŽE DA REŠI BEZ KINE: Đinping prihvatio poziv Bajdena, dvojica lidera na važnom sastanku

Kineski lider održaće važan govor

Kineski predsednik Si Ðinping prihvatio je poziv američkog predsednika Džoa Bajdena i prisustvovaće samitu o klimatskim promenama koji organizuju SAD 22.aprila, što će biti prvi sastanak dvojice lidera od dolaska nove američke administracije.

- Predsednik Si će prisustvovati samitu putem video konferencije i održaće važan govor - potvrdila je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Prošle nedelje, tokom posete američkog izaslanika o klimi Džona Kerija Šangaju, SAD i Kina su dogovorile da će sarađivati po pitanju klimatskih promena.

Vašington i Peking su tom prilikom u zajedničkom saopštenju naveli da će pojačati delovanje i saradnju u multilateralnim procesima, uključujući u konvenciji UN o klimatskim promenama i Pariskom sporazumu o klimi.

Ranije je Bela kuća saopštila da je američki predsednik Džo Bajden pozvao 40 svetskih lidera, na događaj posvećen klimi koji Vašington namerava da organizuje 22. i 23. aprila u virtuelnom formatu, a samit je planiran da se održi na Dan planete Zemlje.

Na samitu koje organizuju SAD će učestvovati najviši zvaničnici Kine, Rusije, Velike Britanije, Nemačke, Australije, Francuske, Turske, Indije, Italije, Španije, Meksika, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i drugih zemalja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Si Đinping prihvatio Bajdenov poziv

Izvor: B92, 21.Apr.2021

Kineski predsednik Si Ðinping prihvatio je poziv američkog predsednika Džoa Bajdena i prisustvovaće samitu o klimatskim promenama...To će biti prvi sastanak dvojice lidera od dolaska nove američke administracije..."Predsednik Si će prisustvovati samitu putem video konferencije i održaće važan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.