AMERIKA NEMA NAMERU DA SE ZAUSTAVI?! Bajden otkrio sumanute planove: Spremni smo da uvedemo JOŠ SANKCIJA Rusiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2021, 23:59

AMERIKA NEMA NAMERU DA SE ZAUSTAVI?! Bajden otkrio sumanute planove: "Spremni smo da uvedemo JOŠ SANKCIJA Rusiji"

Bajden se nada da će na leto imati sastanak sa ruskim liderom negde u Evropi.

Američki predsednik Džo Bajden obratio se povodom novih sankcija koje su SAD uvele Rusiji.

Na početku svog obraćanja, Bajden je podsetio na značajnu odgovornost Rusije i SAD kao dve supersile u sferi globalne bezbednosti.

Kako je naveo, imao otvoren i pun poštovanja razgovor sa Putinom.

- Rekao sam Putinu da smo mogli otići i dalje sa sankcijama, ali ja nisam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << to želeo. Odlučio sam da reagujem proporcionalno" rekao je Bajden.

Istakao je da SAD i dalje razmatraju opciju uvođenja sankcija protiv "Severnog toka 2", ali da je to komplikovano pitanje.

- SAD ne žele eskalaciju odnosa sa Rusijom, ali su spremne da uvedu nove sankcije - rekao je američki lider.

- Ako Rusija nastavi da se meša u našu demokratiju, spreman sam da odgovorim… Međutim, tokom naše duge istorije rivalstva naše države su nalazile načine da zadrže napetost, kako ne bi izašla ispod kontrole. Postoje sfere u kojima SAD i Rusija mogu sarađivati - dodao je on.

Bajden je saopštio da timovi SAD i Rusije razgovaraju o mogućnosti sastanka na najvišem nivou. Predložio je Putinu da se sastanak održi na leto u Evropi.

Američka administracija objavila je ranije da je uvela sankcije za šest ruskih tehnoloških kompanija, kao i da proteruju deset ruskih diplomata.

U saopštenju se precizira da je američko Ministarstvo finansija uvelo sankcije protiv 32 pravna i fizička lica koja su „pokušala da utiču na američke predsedničke izbore 2020. godine i vršila druge akte dezinformacije i mešanja“.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.