AMERIKA JE ĐAVO Desetina hiljada građana Jemena na ulicama protiv SAD i Velike Britanije (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jan.2024, 20:20

"AMERIKA JE ĐAVO" Desetina hiljada građana Jemena na ulicama protiv SAD i Velike Britanije (VIDEO)

Desetine hiljada građana Jemena okupilo se danas u nekoliko gradova u znak protesta protiv vojnih udara američke i britanske vojske u toj zemlji.

- Vaši udari na Jemen su terorizam, rekao je član Vrhovnog političkog saveta Huta Mohame Ali el Huti, dodavši da su Sjedinjene Države "đavo", prenosi Rojters.

Američka vojska i njeni saveznici izveli su udare na više od 60 ciljeva na 16 lokacija koje koriste Huti u Jemenu. Ovo je prvi udar na Hute od kako je ta grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << počela da ispaljuje bespilotne letelice i rakete na teretne brodove u Crvenom moru. Huti poručuju da će SAD i Velika Britanija platiti visoku cenu "za očiglednu agresiju".

Među gađanim ciljevima su komanda i kontrolni centri, skladišta municije, lanserski sistemi, proizvodni pogoni i protivvazdušni radarski sistemi, navedeno je u saopštenju američkog vazduhoplovstva. U udarima je korišćeno više od 100 precizno navođenih projektila. Rusija je danas zatražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.

Srbija Danas/Sputnjik

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.