AMERIKA I RUSIJA SKLOPILE DOGOVOR! Dve najveće svetske sile obavile VAŽAN telefonski razgovor

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2020, 10:29

AMERIKA I RUSIJA SKLOPILE DOGOVOR! Dve najveće svetske sile obavile VAŽAN telefonski razgovor

U aprilu je G20 dao mogućnost najsiromašnijim zemljama sveta da obustave isplate spoljnog duga.

Ministri finansija SAD i Rusije Stiven Mnučin i Anton Siluanov razgovarali su telefonom o borbi protiv korona virusa i ekonomskom oporavku dve zemlje, saopštilo je američko Ministarstvo finansija.

- Američki ministar finansija Stiven Mnučin razgovarao je danas sa ministrom finansija Rusije Antonom Siluanovim. Ministri su razgovarali o pandemiji Kovid-19 i merama reagovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako bi se podržao ekonomski oporavak u SAD i Rusiji - navodi se u saopštenju.

Mnučin i Siluanov su razgovarali i o napretku u realizaciji inicijative za obustavu servisiranja duga koja je osmišljena da se najsiromašnijim državama daju finansijske mogućnosti za odgovore na Kovid-19.

U aprilu je G20 dao mogućnost najsiromašnijim zemljama sveta da obustave isplate spoljnog duga, uključujući njegovo servisiranje, do kraja 2020. godine. Ovim je bilo sabrano više od 20 milijardi dolara za borbu protiv pandemije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.