AMERIKA I IZRAEL U VELIKOM PROBLEMU: Iran usvaja rezoluciju koja će u potpunosti promeniti Bliski istok

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021, 17:27

AMERIKA I IZRAEL U VELIKOM PROBLEMU: Iran usvaja rezoluciju koja će u potpunosti promeniti Bliski istok

Predstavljen je nacrt nove rezolucije u iranskom parlamentu

Islamska konsultativna skupština Irana najavila je u ponedeljak da će raditi na pripremi nacrta rezolucije o "ugovoru o odbrani i bezbednosti osovine otpora", s ciljem kolektivnog odgovora na svaki napad članica NATO-a i Izraela.

Poslanik u Iranskoj islamskoj konsultativnoj skupštini, Abu Fadil Abu Trabi, predstavio je pripremu nacrta rezolucije pod nazivom "Ugovor o odbrani i bezbednosti Osovine otpora". >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Abu Trabi je u izjavi za novinsku agenciju "Fars"s naznačio da je u toku rad sa ciljem prikupljanja potrebnih potpisa za stavljanje nacrta rezolucije na raspravu i glasanje.

Abu Trabi je rekao da na osnovu teksta nacrta "Ugovora o odbrani i bezbednosti osovine otpora", "kada Izrael napadne jednu od zemalja fronta otpora ili ako Izrael preduzme bilo kakvu akciju protiv ove osovine, ostale države članice grupe moraju da izvrše sve napore sa vojnog, ekonomskog i političkog aspekta da u potpunosti odvrate opasnost".

Prema agenciji, nacrt rezolucije predviđa samo jedan član, a to je: "Sve zemlje sa oslobodilačkim pokretima su članice ovog sporazuma."

Pored toga, nacrt rezolucije sadrži samo dva dodatka. Prvi dodatak navodi da se oslobodilački pokreti u ovom ugovoru nazivaju pokretima koji uživaju podršku Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost Irana.

Što se tiče drugog dodatka nacrtu rezolucije, on predviđa da ustav u vezi sa lokacijom sekretarijata, troškovima i podelom rada između agencija priprema i odobrava sekretarijat Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost Irana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.