AMERIKA DOBIJA KOMANDU ZA INFORMACIONI RAT! Uključivaće veliki broj civilnih profesionalaca

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Avg.2019, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIKA DOBIJA KOMANDU ZA INFORMACIONI RAT! Uključivaće veliki broj civilnih profesionalaca

Američka sajber-komanda namerava da u tu sferu uključi i veći broj civilnih profesionalaca.

Rukovodstvo američke vojne sajber-komande želi da promeni naziv u Komandu za informacioni rat, pošto se njeni vojnici bave mnogo širim krugom zadataka od onog koji podrazumeva termin "sajber".

General-potporučnik Stiven Fogerti, koji je na čelu sajber-komande američke armije, smatra da je neophodno da SAD aktivnije razvijaju svoju borbenu gotovost u sajber-sferi, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da to sprečava birokratija.

Fogerti insistira na tome da SAD osiguraju dominaciju u informacionoj sredini, pozivajući predstavnike industrije i naučne zajednice da se uključe u tu inicijativu i daju preporuke o načinima obuke i snabdevanja vojnika u misijama u sajber-sferi.

Fogerti je potpisao dokument koji omogućava da se u ispunjavanje zadataka uključe profesionalci iz sajber-sfere.

Civili već rade u američkoj armiji od 2014. godine, ali su sada uslovi takve saradnje postali jasniji. Za takve saradnike sada su napravljeni planovi obuke i karijernog napredovanja.

Novi program će omogućiti američkoj armiji da "ostane korak ispred opasnosti".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.