AMERIČKI VOJNICI STIŽU U SARAJEVO: Počinje vežba Brzi odgovor 21 američke Komande kopnenih snaga za Evropu

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2021, 08:29

AMERIČKI VOJNICI STIŽU U SARAJEVO: Počinje vežba "Brzi odgovor 21" američke Komande kopnenih snaga za Evropu

Vežba "Brzi odgovor 21" bi trebalo da počne za nekoliko dana

Na sarajevskom aerodromu danas će biti organizovan doček američkih vojnika koji će učestvovati u bilateralnoj vežbi "Brzi odgovor 21", najavljeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Američke vojnike dočekaće ministar odbrane Sifet Podžić, ambasador SAD u BiH Erik Nelson, zamenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, brigadni general Ivica Jerkić, i komandant Štaba NATO-a u Sarajevu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << američki brigadni general Erihk Folkestad.

Oružane snage BiH realizuju završne pripreme za predstojeću bilateralnu vežbu sa Oružanim snagama SAD "Brzi odgovor 21".

Vežba će biti održana u drugoj polovini maja, u okviru multilateralne vežbe "Branilac Evrope 21", a u organizaciji američke Komande kopnenih snaga za Evropu i Afriku (USAEUR-AF).

Vežba će biti održana na poligonima za obuku Oružanih snaga BiH Manjača i Glamoč. i na lokaciji kasarne i aerodroma "Dubrave".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.