AMERIČKI VOJNI BROD KRENUO SA PUNOM OPREMOM KA MEDITERANU: Bajden dao ZELENO SVETLO, evo šta im je cilj

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2024, 08:04

AMERIČKI VOJNI BROD KRENUO SA PUNOM OPREMOM KA MEDITERANU: Bajden dao ZELENO SVETLO, evo šta im je cilj

Sve je spremno

Američki vojni brod General Frank S. Beson (LSV-1) napustio je bazu Langli-Justis u SAD i uputio se ka istočnom Mediteranu, gde će biti angažovan na uspostavljanju prekomorske rute za isporuke humanitarne pomoći Pojasu Gaze, saopštila je rano jutros američka Centralna komanda (CENTCOM).

Brod prevozi osnovnu opremu za izgradnju privremenog pristaništa za isporuke vitalnih humanitarnih zaliha, prenosi Rojters.

Ovaj vojni brod za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << logističku podršku isplovio je na zadatak nešto manje od 36 sati nakon što je američki predsednik Džozef Bajden najavio da će SAD izgraditi luku kako bi pomogle u isporukama pomoći Pojasu Gaze pomorskom rutom.

Ujedinjene nacije su upozorile da je humanitarna katastrofa zbog nedostatka hrane u Pojasu Gaze, gde traje sukob Izraela i palestinske militantne grupe Hamas, "skoro neizbežna" i da deca umiru od gladi jer su se isporuke humanitarne pomoći kopnenim i vazdušnim putem pokazale kao teške i opasne.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.