AMERIČKI SENATORI POBEGLI U SKLONIŠTE Došli u posetu Izraelu pa ih dočekao užas! Morali hitno da ih sklone (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2023, 18:54

AMERIČKI SENATORI POBEGLI U SKLONIŠTE Došli u posetu Izraelu pa ih dočekao užas! Morali hitno da ih sklone (FOTO)

Šumer, najviši jevrejski izabrani zvaničnik u SAD, otputovao je u Izrael da bi pokazao podršku toj zemlji

Lider većine u američkom Senatu demokrata Čak Šumer rekao je da je dvostranačka grupa senatora koji su posetili Izrael hitno prebačena u sklonište u Tel Avivu zbog raketnog napada Hamasa.

Šumer je na društvenim mrežama postavio fotografiju na kojoj se vide on i republikanski senator Mit Romni iz američke države Jute u skloništu, preneo je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << AP.

- To vam pokazuje kroz šta Izraelci moraju da prođu. Moramo pružiti Izraelu potrebnu podršku da se odbrani - napisao je Šumer na platformi X (Tviter).

While in Tel Aviv today, our delegation was rushed to a shelter to wait out rockets sent by Hamas. It shows you what Israelis have to go through. We must provide Israel with the support required to defend itself. pic.twitter.com/wS3kq6xFVJ

— Chuck Schumer (@SenSchumer) October 15, 2023

uoči očekivanog zahteva američkog predsednika Džozefa Bajdena da Kongres odobri ratno finansiranje Izraela, kao i Ukrajine. Američki državni sekretar Entoni Blinken ponovo će sutra posetiti Izrael i sastati se sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom i drugim izraelskim zvaničnicima, saopštio je danas portparol Stejt departmenta Metju Miler.

Blinken boravi u Kairu u okviru posete Bliskom istoku, nakon napada palestinske militantne grupe Hamas na Izrael 7. oktobra, prenosi Si-En-En (CNN).

Blinken je posetio Izrael u četvrtak, a potom je boravio u Jordanu, Kataru, Bahreinu, Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.