AMERIČKI RAZARAČ UPLOVIO U CRNO MORE, RUSIJA ODMAH REAGOVALA: Crnomorska flota krenula u akciju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2020, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIČKI RAZARAČ UPLOVIO U CRNO MORE, RUSIJA ODMAH REAGOVALA: Crnomorska flota krenula u akciju!

Crnomorska flota Rusije prati kretanje američkog raketnog razarača "Ros" koji je ušao u vode Crnog mora, navodi se u saopštenju Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije.

- Snage i sredstva Crnomorske flote započele su praćenje dejstava razarača američke mornarice (sa vođenim raketnim oružjem) "Ros", koji je u Crno more ušao 23. februara 2020 - navodi se u saopštenju.

Razarač je naoružan krstarećim raketama „tomahavk“ i sistemom za protivraketnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odbranu "Idžis".

Zajedno sa američkim razaračima "Porter", "Donald Kuk" i "Karni" stalno je raspoređen u Evropi u španskoj vojnoj bazi u Roti.

Ovi brodovi, zajedno sa kopnenim bazama protivraketne odbrane "Idžis" u Poljskoj i Rumuniji, deo su programa izgradnje evropskog faznog adaptivnog sistema protivraketne odbrane.

Američki vojni brodovi periodično ulaze u Crno more.

U decembru prošle godine isti razarač je ušao u jugozapadni deo Crnog mora i takođe su ga pratile snage Crnomorske flote.

U novembru su ruska fregata "Admiral Esen" i mali raketni brodovi "Višnji Voloček" i "Orehovo-Zuevo" takođe pratili razarač "Porter" američke mornarice, koji je ušao u južni deo Crnog mora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.