AMERIČKI PILOT O BOMBARDOVANJU SRBIJE: Otkrio zašto su pobijeni civili u Grdeličkoj klisuri! ODBIO da gađa dve CRKVE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Mar.2024, 16:28

AMERIČKI PILOT O BOMBARDOVANJU SRBIJE: Otkrio zašto su pobijeni civili u Grdeličkoj klisuri! ODBIO da gađa dve CRKVE!

Kritikovao je Veslija Klarka
Pukovnik Majk Petruka, koji je tokom agresije NATO na našu zemlju 1999. godine imao desetine borbenih letova, otkrio je svojevremeno podkastu (10 percent true – Tales from the cockpit) detalje o svojim misijama, od kojih su možda najinteresantnije greške tokom borbenih dejstava i namerno ciljanje civilnih ciljeva kao što je bio most u Grdeličkoj klisuri. On kritikuje Veslija Klarka za nerazumevanje borbene avijacije, ali i tvrdi da je odbio da gađa dve pravoslavne crkve u sprskim selima!
Zahvaljujući svedočenju pilota USAF-a, pukovnika Majka Petruke WSO-a (Weapons System Officer) na višenamenskom borbenom avionu F-15E, saznali smo mnogo toga o jurišnim...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.