AMERIČKI PILOT MILTON FREND POČASNI ČLAN SPO

Izvor: Kurir, 02.Nov.2010, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIČKI PILOT MILTON FREND POČASNI ČLAN SPO

BEOGRAD - Milton Frend, američki pilot iz Drugog svetskog rata i ratni saveznik generala Dragoljuba Mihailovića, postao je počasni član Srpskog pokreta obnove, a člansku kartu mu je uručio predsednik stranke Vuk Drašković.

Zahvalivši Frendu na svedočenju pred beogradskim sudom, Drašković je podsetio da je Mihailović 1946. godine proglašen za saradnika nemačkog okupatora i osuđen na smrt "samo zato što je bio protiv komunističke diktature u svojoj zemlji".

"Tadašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << režim u Jugoslaviji je, zbog iste krivice, za saradnike fašista mogao da proglasi i sve Mihailovićeve zapadne ratne saveznike, a među njima i vas", rekao je Drašković, obraćajući se Frendu.

On mu je poklonio svoj roman "Noć đenerala" o Dragoljubu Mihailoviću i knjigu Miodraga Pešića na engleskom o spasavanju više od 500 pripadnika američkih vazdušnih snaga od strane gerile ravnogorskog komandanta, navodi se u saopštenju SPO.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.