AMERIČKA POMOĆ POPLAVLJENIMA U UBU OD 10.000 DOLARA

Izvor: Kurir, 14.Sep.2010, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIČKA POMOĆ POPLAVLJENIMA U UBU OD 10.000 DOLARA

UB - Ambasada SAD u Srbiji donirala je, preko Sektora za vanredne situacije MUP Srbije, opštini Ub 10.000 dolara, kao pomoć postradalima u julskim poplavama, izjavila je američka ambasadorka Meri Vorlik posle posete Ubu.

Ona je zajedno sa predsednikom opštine Ub i njihovim saradnicima rekla da su ta sredstva poslužila za kupovinu opreme i hemikalija kojima je dezinfikovano preko hiljadu bunara u selima te opštine. Pomoć se sastojala i u dovođenju stručnjaka, koji su procenili >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << štetu u Ubu, pošto je formirana opštinska komisija za procenu štete.

Po završetku konferencije za novinare, američka gošća i njeni domaćini su u ubskom naselju Sandić obišli imanje najugroženije porodice u julskim poplavama. Sretenu i Miri Maletić voda je nanela štetu veću od 5.000 evra, dok su oni do sada dobili samo 1.000 evra pomoći. Ub je jedna od 80 opština u Srbiji koje su sertifikovane pošto su prošle kroz program treninga i tehničke pomoći.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Američka pomoć poplavljenima u Ubu

Izvor: Glas javnosti, 15.Sep.2010, 07:02

UB - Ambasada SAD u Srbiji donirala je, preko Sektora za vanredne situacije MUP Srbije, opštini Ub 10.000 dolara, kao pomoć postradalima u julskim poplavama, izjavila je američka ambasadorka Meri Vorlik posle posete Ubu...Ona je zajedno sa predsednikom opštine Ub i njihovim saradnicima rekla da su...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.